Αξιοθέατα Περιοχής

Πέρα από την απέραντη θέα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της Καλντέρας των Φηρών, το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο κέντρο της Σαντορίνης και είναι περιτριγυρισμένο από πολύ γνωστά τοπωνύμια, μουσεία, εστιατόρια, μαγαζιά καθώς και συγκοινωνίες τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση και σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε.

Eκκλησία της Παναγίας των Αγίων Θεοδώρων

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της γύρω περιοχής είναι και η καθολική εκκλησία της Παναγίας των Αγίων Θεοδώρων με τον ξεχωριστό γαλάζιο τρούλο της, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές φωτογραφίες που προβάλλουν την ομορφιά της Σαντορίνης. Η εκκλησία αυτή διαθέτει μια θαυματουργή εικόνα της Βρεφοκρατούσας Παναγίας, με μακρά και περιπετειώδη ιστορία πίσω από αυτήν, και για αυτό αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες της περιοχής.

Τελεφερίκ Φηρά-Παλιό Λιμάνι

Βρείτε μπροστά από το ξενοδοχείο μας το περίφημο τελεφερίκ της Σαντορίνης που σας μεταφέρει από τα Φηρά στο Παλιό λιμάνι και πίσω ‘δια αέρως’ για να γίνει η διαδρομή σας ακόμη πιο μαγευτική. Διαφορετικά, κατεβείτε στο Παλιό Λιμάνι με τις σκάλες, δροσιστείτε με ένα ποτό και γυρίστε στο Mythical Blue με το τελεφερικ για μία βουτιά στην πισίνα.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Λίγα μέτρα απο το τελεφερίκ, στο Κεντρο των φηρών, βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας. Ανακαλύψτε την μεγαλη ιστορία του νησιού μέσα απο τα εκθέματα του Μουσείου που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν συλλογές γλυπτών και επιγραφές από την Αρχαϊκή μεχρι την Ρωμαϊκή περίοδο.

Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του αφού φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρίας στο Ακρωτήρι, από τις Παλαιές ανασκαφές του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στον Ποταμό και από ποικίλες άλλες ανασκαφές και παραδόσεις. Με την έκθεση αυτή γίνεται η προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η δυναμική πορεία της Σαντορίνης από τους Προϊστορικούς χρόνους που την κατέστησε ένα από τα κυριότερα αιγιακά κέντρα κατά τον 18ο και 17ο αιώνα π.Χ.

Μέγαρο Γκύζη

Το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη βρίσκεται στα Φηρά και είναι ενας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1980 με σκοπό την ενίσχυση της Καθολικής Επισκοπής της Σαντορίνης. Στεγάζεται σε ένα κλασικό αναγεννησιακό αρχοντικό του 1700 του οποίου, υστέρα από τους σεισμούς του 1956, απέμεινε ανέπαφο μόνο το κατώι και είναι το μόνο κτίσμα εκείνης της εποχής όπου οι ισόγειοι χώροι αναπτύσσονται γύρω από ένα «πάτιο». Αυτό προσδίδει μία ιδιαίτερη χάρη στο εσωτερικό υπαίθριο χώρο του μεγάρου που αναδεικνύει την τοπική αρχιτεκτονική και χρησιμοποιείται ως χώρος εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής και έργων τέχνης, συναυλίες, ρεσιτάλ, θεατρικές παραστάσεις και εκει μπορείτε να δείτε συλλογές αυθεντικών χαρακτήρων, παλαιών φωτογραφιών καθώς και πετρωμάτων της Σαντορίνης. Τέλος, κατά την περίοδο του Αυγούστου (1-23/8) διοργανώνεται το Φεστιβαλ Μεγάρου Γκύζη με ελευθερη είσοδο σε συναυλίες μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής κ.ά.

Ένας μυθικός παράδεισος

Ζήστε μία παραμυθένια διαμονή στο Mythical Blue